Kunst Rond Den Dolder gaat voortaan verder als Kunstroute Zeist!

De kogel is door de kerk: de kunstroute van Kunst Rond Den Dolder gaat voortaan samen met de Atelierroute Zeist.  De kunstroute in Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin vindt plaats op 23 en 24 september. De kunstroute in de kern Zeist vindt twee weken later plaats op 7 en 8 oktober. Allebei onder de gezamenlijke naam: Kunstroute Zeist. Het is even wennen aan deze nieuwe naam. Er komt één gezamenlijke website: http://www.kunstroutezeist.nl.  Er komt één gezamenlijk boekje voor beide weekenden. En alle publiciteit wordt gezamenlijk. We zijn nog in gesprek over de vormgeving van vlaggen en spandoeken.

Voordelen voor Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin?

Jazeker.  We krijgen op deze manier véél meer publiciteit, we gaan ook actief worden op facebook, twitter en instagram.  Een gezamenlijk kunstroute gidsje heeft ook een veel groter bereik en een grotere oplage. We krijgen subsidie van de Gemeente en worden zodoende minder afhankelijk van sponsoring. Bovendien beschikken we nu ook over meer bestuurskracht.

Hoe is het zo gekomen?

Het bestuur van de Stichting Kunst Rond Den Dolder was al twee jaar in overleg met de gemeente en met Cultuur Zeist. Vooral om subsidie te krijgen voor onze activiteiten. Dat lukte steeds niet. Dit jaar zijn er in Zeist twee nieuwe mensen aangestled voor het organiseren van de kunstroute. Het zijn Maaike Kramer en Koen Wilgehof van het Kunstenhuis. Samen hebben we een plan van aanpak gemaakt en besloten meteen dit jaar het plan uit te gaan voeren. Dat betekent ook dat er nu wel subsidie is voor de kunstroute in Den Dolder, Huis ter Heide en Bosch en Duin. We houden twee verschillende weekenden aan. Onze lustrumopening (we bestaan 5 jaar) vindt plaats op 22 september. Er vindt geen ballotage plaats. De enige restrictie is dat kunst géén kunstnijverheid mag zijn. Voor groepsexposanten komt nog een aparte regeling.

Zijn er ook nadelen aan deze samenvoeging?

We hebben het inschrijvingsbedrag voor deelname wat moeten aanpassen. Om het inschrijvingsbedrag gelijk te trekken hebben we gekozen een bedrag van €40 per deelnemer te vragen. We zijn nog in overleg hoe we onze eigenheid als Kunst Rond Den Dolder kunnen bewaken.

Aanmelden

Via de website www.kunstroutezeist.nl kun je je inschrijven voor deelname. De mensen die zich al hebben aangemeld moeten dat helaas nog een keer doen. De sluitingstijd voor deelname is 1 juni.

Het bestuur Stichting Kunst Rond Den Dolder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s